2.3.2020. 22:30
0
Kada uneste ove biljke u kuću, unijeli ste i zdravlje
Nedavno istraživanje je pokazalo da ljudi koji svoju kuću oplemene zelenim biljkama imaju duži životni vijek od onih koji to nisu uradili. Opšte zdravstveno stanje im je bolje, a imuni sistem jači.

Naučnici tvrde da što veći broj biljaka u stan unesete to znači da će i zdravlje biti bolje. Dozvoljena je bilo koja vrsta, tu imate slobodu da birate ono koje vam se najviše dopada, jedino bitno je da ono bude zelene boje.

U ovom istraživanju je učestvovalo više stotina žena, a trajalo je više od 8 godina.

Evo zašto je dobro gajiti ove biljke u stanu:

Vršeći fotosintezu oslobađaju kiseonik i tako nam omogućuju da dišemo. Zapravo, iako koriste kiseonik, taj procenat je zanemarljiv za naše disanje, a i u odnosu na to koliko ga proizvedu tokom dana, možemo reći da je sasvim bezbjedno imati biljku čak i u spavaćoj sobi.

Njihova zelena boja boja ima pozitivan uticaj na psihu.

Osim  toga što proizvode atom koji život znači, biljke pročišćuju vazduh, apsorbuju štetne gasove, balansiraju nivo vlažnosti vazduha i regulišu temperaturu prostora, to jest ljeti hlade-zimi griju.

Utiču na bolje zdravlje i ljepši izlged kože. Zahvaljujući njohovom prisustvu, proces starenja se znatno usporava, prenosi Stil.

Prisustvo biljaka pospješuje osjećaj lagodnosti koji direktno utiče na koncentraciju.

Dokazano je da smanjuju razvoja bolesti povezanih sa plućima za oko tri puta.

Takođe je potvrđeno da ove biljke imaju moć da ubrzaju proces liječenja nakon teške bolesti.


(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.