4.3.2020. 22:59
0
Treba li patike prati u mašini za veš?
Najlakši i najbrži način pranja patika jeste ubacivanje u veš mašinu – zaboravimo na njih nekih sat vremena, a izađu kao nove. Stručnjak i vlasnik jedne kompanije za čišćenje, Will Lankston otkrio je zašto to možda i nije najpametnija ideja.

“Savjetujem da ne perete tako svoje patike te da ih nikako ne stavljate u sušilicu. Toplota može zgužvati patike i uništiti ljepilo koje ih drži. Sušilica takođe može smanjiti patike zavisno o materijalu od kojeg su napravljene.”

Najbolji je način čišćenja lagano brisanje vlažnom krpom, prenosi Tuzlanski.ba.

Lankston takođe savjetuje stavljanje teniske loptice u sušilicu ako želite mekane peškire.

“Ako želite da vam peškiri, kaputi ili jastuci budu mekani, stavite tenisku lopticu u sušilicu zajedno s njima. Osim što će sve biti mekano i glatko, zahvaljujući teniskoj loptici sve će se brže osušiti”. Will je uz savjete i “sruši”‘ jedan mit o ubijanju bakterija.

“Previše praška za pranje veša može stvoriti probleme kao što su mrlje na odjeći, smrad u mašini za veš i duže sušenje odjeće. Takođe, pranje veša na visokoj temperaturi ne ubija bakterije – stavite izbjeljivač na bazi hlora", zaključio je.


(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.