7.12.2020. 9:20
0
Ovih pet biljki čiste zrak u kući, a preporučuju ih stručnjaci
Godine 1989., NASA je istraživala kako biljke mogu pročišćavati zrak u domu, a sve u sklopu proučavanja mogu li ljudi živjeti dugo u svemiru.

Studija je pokazala kako biljke stvarno jesu odlični pročiščivaći zraka.

1. AREKA PALMA (CHRYSALIDOCARPUS LUTESCENS)
Ovo palmino drvo uživa u svijetlim prostorijama i savršen je odabir ako želite pročistiti svoj dom ili prostoriju u kojoj boravite. Osim što je korisna, uljepšati će svaku prostoriju.

2. ZELENI LJILJAN (CHLOROPHYTUM COMOSUM)
Efektivna za čišćenje prostora od toksičnih supstanci iz zraka, ova mala biljka nudi savršene rezultate. Naravno, i da nema ove sposobnosti, dovoljno je što ukrašava svaki prostor.

3. DAMSKA PALMA
Kako ova biljka sporo raste, dugo će vremena ukrašavati vaš dom ali i čistiti zrak od toksina.

4. FIKUS GUMIJEVAC (RUBBER FIG)
Ovo tropsko drvo voli biti u polusjeni i tamo odlično uspijeva. Ime je dobila jer su svi dijelovi biljke puni prirodnog lateksa od kojeg se nekad na istoku radila guma. Iako izgleda "plastično", ona to nije i odličan je suradnik ako prostor u kojem stanujete treba čistač zraka.

5. GUZMANIA LINGULATA
Ovoj biljke nije toliko važno gdje se u stanu nalazi jer će u svakom slučaju ukrasiti vaš dom svojim predivnim listovima. No nije samo ljepota svojstvo ove biljke, ona će maknuti sve nečistoće iz zraka, piše ordinacija.hr.


(Nermana Crnčalo)
KucaBiljke
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.