7.11.2015. 8:41
0
Crna Gora: Ukinuta taksa za gradnju autoputa, gorivo jeftinije sedam centi
Sve vrste goriva u Crnoj Gori od danas su jeftinije sedam centi, a cijena dizela će poslije dužeg vremenskog perioda biti niža od jednog eura, javlja Anadolu Agency (AA).

Najnovije pojeftinjenje cijena naftnih derivata u Grnoj Gori rezultat je primjene odluke Ustavnog suda, koji je Ministarstvu ekonomije naložio ukidanje takse od sedam centi, koju su potrošači u prethodnih pola godine plaćali za gradnju autoputa i finansiranje reprezentativnog sporta.

"Objavljivanjem odluke Ustavnog Suda Crne Gore u 'Službenom listu Crne Gore' od 6.novembra o prestanku važenja Uredbe o dopuni Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, odstranjena je naknada za izgradnju autoputa i finansiranje reprezentativnog sporta, pa će od subote važiti manje vrijednosti naftnih derivata", saopšteno je iz  Ministarstva ekonomije.

Od danas, litar eurosupera BMB 98 košta 1,12 eura, litar eurosupera BMB 95 iznosi 1,08 eura, a litar eurodizela od danas košta 0,99 eura. Lož ulje za veleprodaju košta 0,94 eura po litru, a lož ulje za grijanje 0,66 eura po litru.

(Anadolija)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.