1.12.2015. 22:07
0
Ponovo smanjen kreditni rejting Volkswagena
Bonitetna agencija Standard & Poor's smanjila je kreditni rejting njemačkog proizvođača automobila Volkswagen drugi put u protekla dva mjeseca, ističući da je skandal u vezi sa štetnim gasovima narušio reputaciju ove firme i brend.

Agencija je smanjila kreditni rejting Volkswagena sa "A minus" na "trostruko B plus" a izgledi ostaju negativni. 

"U smanjenju kreditnog rejtinga ogleda se manipulacija motornim gasovima. Prema našem mišljenju, skandalom je narušena reputacija Volkswagena i sam brend", ističe agencija, koja je sredinom oktobra prvi put smanjila rejting njemačkog proizvođača. 

Najveći evropski proizvođač automobila priznao je 3. novembra da su lažirani i podaci o emisijama ugljen-dioksida, osim ranijeg priznanja o namještanju rezultata testova koncentracije azotnog oksida. 

Kompanija je saopštila da će troškovi plaćanja mušterijama i ostale štete usljed ove malverzacije dostići dvije milijarde eura. 

(SRNA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.