6.2.2016. 10:21
1
Oko 5.500 penzionera koji žive u Hrvatskoj, a primaju penzije iz FBiH bi mogli ostati bez penzija
Penzioneri koji žive u Hrvatskoj, a primaju penzije iz Federacije BiH, njih 5.500, moglo bi ostati bez penzija ako se ne odazovu pozivu Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje da hitno dostave ovjerene potvrde o životu.

"Potvrda o životu šalje se jednom godišnje, krajem tekuće godine i vrijedi za narednu godinu. S obzirom na to, da određeni broj korisnika iz Hrvatske nije krajem prošle godine dostavio potvrde, Zavod ih poziva da to što prije učine da ne bi došlo do obustave isplate penzija", prenosi "Večernji list". 

Iz Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje navode da obrasce potvrde korisnici mogu pronaći na službenoj stranici Zavoda /www.fzmiopio.ba/ ili ga preuzeti u poslovnicama Hrvatskog zavoda za penziono osiguranje.

(Srna)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.