4.4.2016. 17:38
0
Nezaposlenost u eurozoni pala na 10 posto: Najmanje nezaposlenih u Njemačkoj, najviše u Grčkoj
Stopa nezaposlenosti u eurozoni u februaru 2016. godine bila je najniža od avgusta 2011. godine, što je, kako navodi agencija Evropske unije za statistiku Eurostat, pokazatelj umjerenog ekonomskog oporavka u evropskim zemljama, javlja Anadolu Agency (AA).

Eurostat je u ponedjeljak saopćio da je nezaposlenost u 19 država koje koriste euro u februaru opala na 10,3 posto, u odnosu na 10,4 posto koliko je iznosila u januaru. 

Prema ovim podacima, u februaru je u eurozoni bez posla bilo 39.000 ljudi manje, dok je broj nezaposlenih u januaru opao za 118.000. 

U odnosu na godinu dana ranije, broj nezaposlenih je manji za 1.3 miliona. 

Inače, Njemačka ima najmanju stopu nezaposlenosti, 4,3 posto, dok najviše nezaposlenih ima u Španiji, 20,4 posto i u Grčkoj gdje je bez posla 24 posto radno sposobnih.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.