18.4.2016. 17:13
1
Postignut dogovor sa MMF-om: Bosna i Hercegovina dobija 1,05 milijardi KM
Predstavnici BiH postigli su dogovor o novom, trogodišnjem kreditnom aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) od 1,05 milijardi KM, potvrdio je za “Nezavisne” iz Washingtona Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Bh. delegacija na čelu sa Zvizdićem već tri dana boravi u Washingtonu gdje su, prema njegovim riječima, već imali nekoliko vrlo uspješnih sastanaka, prenosi Avaz.

“Kompletan aranžman mora biti propraćen reformama, prevashodno transparentnijom i snažnijom kontrolom svih banaka u BiH, kako bismo izbjegli probleme s kojima se bankarski sektor suočavao”, rekao je Zvizdić, dodajući da bi novi aranžman morao biti potvrđen do početka juna.

Anesa Agović
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.