27.7.2016. 11:52
0
Vlada KS: Na sezonskim javnim radovima bit će angažovano 450 nezaposlenih osoba
Vlada Kantona Sarajevo je u nastavku sjednice utvrdila listu poslodavaca koji ispunjavaju uvjete za učešće u Programu javnih radova u 2016. godini.

Po javnom pozivu za prijavu projekata u oblastima uređenja okoline, izgradnje i sanacije infrastrukture, socijalne zaštite, kulture turizma, sajamskih manifestacija odabrana su 33 poslodavca. Kod njih će u naredna dva mjeseca na ovim i sličnim poslovima biti angažovano 450 nezaposlenih osoba prijavljenih na evidencijama nezaposlenih u Kantonu Sarajevo.

Program javnih radova se realizuje u okviru Programa mjera za podsticaj zapošljavanju i održavanju više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2016. Za njega je izdvojeno 694.413 KM tako da će Služba za zapošljavanje KS-a poslodavcima refundirati sredstva u mjesečnom iznosu od 771 KM po angažovanoj osobi, odnosno pojedinačna mjesečna naknada za rad po ovom programu iznosi 600 KM. 

Osim uređenja i čišćenja zelenih površina, javnih pijaca i ulica, sanacije tramvajske pruge, infrastrukturnih radova, uređenja školskih dvorišta i spomeničkih kompleksa, u okviru ovog programa bit će angažovane osobe i na pomoći paraplegičarima u kućnim uvjetima, u narodnim kuhinjama, na pomoći i drugim osobama s invaliditetom.

Po prijavljenim projektima, ovakav angažman predviđen je i za potrebe Sarajevo Film Festivala, u JU MESS, Fondaciji Sarajevo Navigatora za potrebe turističkih patrola, za Summer market na Baščaršiji, te za Sarajevo Holiday Market, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.