16.10.2016. 17:30
0
Švicarska: Na "crvenu listu" stavljeno 15 banaka
Šef nadzornog organa finansijskog tržišta u Švicarskoj Mark Branson, saopćio je kako je 15 banaka u toj zemlji stavljeno na "crvenu listu" zbog sumnje da su vršile "pranje novca", javlja Anadolu Agency (AA).

Branson je za švicarske medije kazao kako novčane kazne koje je FINMA odredila bankama zbog pranja novca nisu dovoljne.

"Vidjeli smo da je do nastavka kršenja propisa došlo uprkos tome što su pojedine kolege bankama dale visoke kazne. U konačnici, ove kazne ne plaćaju službenici banke, već dioničari", dodao je Branson.

On je istakao kako je teško pratiti novčane izvore klijenata 15 banaka koje su na "crvenoj listi" i pod nadzorom FINMA-e. 

Iako nije želio otkriti imena banaka koje se nalaze na listi, Branson je rekao kako se nalaze kako male tako i veće banke.

Branson je podsjetio kako je od 2009. godine do danas ukinuta radna dozvola oko 30 banaka u trajanju do pet godina.

(Anadolu Agency) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.