7.11.2016. 13:27
0
Iran i Poljska postigle dogovor o istraživanju iranskog naftnog polja Soumar
Poljska naftna i plinska kompanija PGNiG i Nacionalna naftna kompanija Irana (NIOC) potpisale su memorandum o razumijevanju i saradnji u istraživanju naftnog polja Soumar u zapadnoj iranskoj regiji, saopštio je u ponedjeljak poljski državni distributer plina, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kompanija procjenjuje da pomenuto naftno polje sadrži oko 475 miliona barela nafte.

"Nakon geoloških i izvornih analiza koje bi mogle trajati do šest mjeseci, PGNiG će donijeti odluku o mogućoj investiciji", saopštila je kompanija, dodavši da naftno polje Soumar smatra veoma obećavajućim. 

PGNiG je 2010. godine sarađivao sa i Iranskom Offshore naftnom kompanijom (IOOC), koja je produžnica NIOC-a. Nakon šestogodišnje pauze, izvršni direktor poljske kompanije Piotr Wozniak je izjavio da dalja saradnja sa NIOC-om otvara nove istraživačke mogućnosti.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.