25.11.2016. 18:40
0
Ukrajina saopćila da je spremna za nastavak kupovine plina od Rusije
Naftogaz, ukrajinska energetska kompanija u državnom vlasništvu, saopćila je da je spremna za nastavak kupovine plina od Rusije, javlja Anadolu Agency (AA).

Izjava je objavljena nekoliko sati nakon što su se u petak u Moskvi sastali ruski ministar energetike i prvi čovjek za energiju Evropske unije. Nakon sastanka je naglašeno da bi se predstavnici EU, Rusije i Ukrajine mogli sastati narednog mjeseca kako bi razgovarali o ukrajinskim zalihama plina.

Naftogaz je obustavio kupovinu plina od Rusije u novembru prošle godine nakon što je iskoristio kredit od 500 miliona dolara (oko 471,5 miliona eura) dobijen od Evropske komisije za kupovinu zaliha plina koje su od vitalnog značaja tokom hladne ukrajinske zime.

Sredstva su utrošena za kupovinu plina od evropskih zemalja koje su ga dobile od Rusije.

Ukrajina je glavna tranzitna zemlja za ruski plin koji putuje za Evropu.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.