18.1.2017. 10:00
2
Karlheinz Dobnigg, direktor Raiffeisen banke, preuzeo funkciju predsjednika Udruženja banaka BiH
„Iznimna mi je čast preuzeti ovu funkciju koju ću obnašati u narednih godinu dana te sam svjestan njene odgovornosti. Smatram vrlo važnim da Udruženje banaka uvijek djeluje u interesu svih svojih članica, od najmanjih do najvećih banaka na ovom tržištu.

Moje kolege iz Udruženja zajedno sa mnom žele da sarađuju sa svim relevantnim institucijama kao i da pruže usluge savjetovanja po pitanju razvoja finansijskog sektora. Napomenuo bih da je bh. bankarski sektor veoma stabilan te da značajno doprinosi dobrom poslovnom okruženju i ekonomskom razvoju države. Također, banke pojedinačno daju svoj doprinos društvu na različite načine i u različitim oblastima“, izjavio je g. Karlheinz Dobnigg, predsjednik Udruženja banaka, te dodao da treba imati u vidu da je bankarski sektor jedan od najvećih poreskih obveznika, ali i da ima ulogu u segmentu društveno odgovornog poslovanja.   

Na sjednici Skupštine Udruženja banaka Bosne i Hercegovine (UBBiH), održanoj u decembru 2016. godine, novi članovi Upravnog odbora UBBiH su jednoglasno izabrali g. Karlheinz Dobnigga, direktora Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini za predsjednika UBBiH koji će tu dužnost obavljati u 2017. godini. 

Osnovna misija Udruženja banaka BiH je jačanje povjerenja u bankarski sektor, što je moguće ostvariti uz pomoć članica UBBiH, domaćih institucija, medija, adekvatnom edukacijom i uspostavom saradnje sa sličnim asocijacijama u inostranstvu.

 
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.