26.1.2017. 16:00
0
Prosječna neto plata u Crnoj Gori narasla za 4 posto, iznosi 509 eura
Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u decembru prošle godine je u Crnoj Gori iznosila je 509 eura, što je povećanje za 4,1 posto u odnosu na isti mjesec 2015. godine, objavio je danas Monstat, crnogorski zavod za statistiku.

Prosječna bruto zarada u prosincu prošle godine iznosila je 764 eura.

Iz Monstata su precizirali da je na razini prošle godine prosječna bruto zarada iznosila 751 eura, dok je prosječna neto zarada bila 499 eura.

“Prosječne neto zarade u prošloj godini porasle su četiri posto u odnosu na 2015. godinu”, dodaje se u priopćenju.

Statističari su kazali da, ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u prošloj godini u odnosu na 2015. pale 0,2 posto, proizlazi da su realne neto zarade u istom razdoblju porasle 4,2 posto.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.