26.6.2017. 18:40
1
Sarajevski kanton najviše uvozi, Ze-Do kanton najviše izvozi
Tri kantona izdvajaju se po ukupnom obimu vanjskotrgovinske razmjene: Sarajevski, Zeničko-dobojski i Tuzlanski i na njih otpada skoro 80 posto ukupne razmjene Federacije BiH.

Prema zvaničnim pokazateljima o vanjskotrgovinskoj razmjeni u Federaciji BiH prošle godine ostvaren je ukupni uvoz od 10.9 milijardi KM dok je izvoz iznosio 6.3 milijarde KM. Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 57,30 posto, dok je saldo robne razmjene negativan  - 4.6 milijardi KM.
 
Najveći uvoz u FBiH, prema istraživanju Akta.ba portala, a koje je urađeno na osnovu podataka Federalnog zavoda za statistiku i Federalnog zavoda za programiranje razvoja ostvario je Kanton Sarajevo u iznosu od 3.6 milijardi KM, potom slijedi Zeničko-dobojski kanton, Tuzlanski kanton....
 
Kada je u pitanju izvoz najviše se izvozilo iz Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Sarajevskog kantona, prenosi Slobodna Bosna.


(Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.