13.9.2017. 13:09
0
Šarović i Ramljak: Stabilizirano poslovanje Agrokora u BiH, radna mjesta više nisu ugrožena
U Sarajevu je danas održan četvrti sastanak o poslovanju Agrokora u BiH kojem je prisustvovao ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović, ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković i povjerenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak sa saradnicima, piše agencija Patria.

Kompanije koncerna Agrokor u BiH zapošljavaju oko 5.000 radnika, a Velpro je u postupku likvidakcije. Sada već bivši radnici zbrinuti su na različite načine. 

Ministar Šarović je kazao da postoje određene stvari koje nisu najsjajnije ali postoje vidni napretci da je stanje u Agrokoru i njegovim kompanijama stabilno.

- Nas je najviše zanimalo pitanje uposlenih radnika i konsolidacija Leda i Sarajevskog kiseljaka da vidimo gdje su te kompanije u BiH u narednih nekoliko mjeseci - kazao je Šarović.

Ramljak je u svom obraćanju kazao da se može reći da su u BiH stabilizirali poslovanje.

- Krenuli smo u izvršenje plana da se Mercator vrati u BiH i preuzme svoje dućane i to znači da ćemo dokapitalizirati poslovanje sa svježim novcem koji ćemo staviti iz Agrokora i to znači smiriti situaciju sa dobavljačima koji će sigurno naplatiti svoja potraživanja. Naši kupci, kojima se zahvaljujemo i dalje će imati traženu robu u našim dućanima i naši zaposlenici neće i ne trebaju strahovati za svoja radna mjesta - kazao je Ramljak. 

(NAP/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.