2.10.2017. 12:39
1
Vjekoslav Bevanda poručuje: Očekujem da zakon o akcizama konačno bude usvojen
U Banjoj Luci je počela sjednica Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH na kojoj će biti riječi o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH.

Predsjedvajući Upravnog odbora UIOBiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda je rekao novinarima uoči sjednice da očekuje da ovaj zakon konačno bude usvojen.

- Moja očekivanja od početka su takva. Na UOUIO je davno usvojen ovaj zakon, ali je 'pao' u parlamentu – rekao je Bevanda.

Ponovio je da Međunarodni monetrani fond (MMF) insistira da vlasti BiH ispune one što su potpisale u Pismu namjere za aranžman s tom finanijskom institucijom.

Upravni odbor UIOBiH će danas razmatrati i nacrte zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja i o uplatama na jedinstveni račun i raspodjelu prihoda.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH te nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o sistemu indirektnog oporezivanja i o uplatama na jedinstveni račun i raspodjelu prihoda.

Upravni odbor UIO danas će u Banjoj Luci održati dvije sjednice, a na prvoj će biti razmatrane odluke o utvrđivanju privremenih koeficijenta za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za period juli-septembar, te prijedlog privremenih poravnanja među entitetima.

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o stanju i aktivnostima UIO za prvo polugodište ove godine i budžetskom planu za 2018. godinu, kao i niz pravilnika iz oblasti rada UIO.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.