17.10.2017. 15:50
0
U Hrvatskoj trideset posto populacije u riziku od siromaštva
Na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, Centar za mirovne studije upozorio je u utorak da 30 posto populacije živi u riziku od siromaštva u Hrvatskoj, u kojoj se država prema njima ponaša licemjerno dok podiže prava i povlastice dužnosnika, zastupnika i lažnih branitelja.

U riziku od siromaštva je 1,16 milijuna osoba, najveći rizik pogađa obitelji s više od dva djeteta, dok istodobno država i vjerske udruge štite prava nerođene djece, ističe Centar za mirovne studije u priopćenju u povodu međunarodnog dana borbe protiv siromaštva koji se danas obilježava diljem svijeta. 

"Milijun je onih koji će ostati živjeti u riziku od siromaštva, a još tisuće pridruživat će im se svaki mjesec. Ipak, dok zabrinuto gledaju u nebo u strahu da će ih sustići kiša, tragajući za odbačenim plastičnim bocama, možda ugledaju neki prekrasan novi borbeni avion vrijedan 300 milijuna kuna koji će im zasigurno život učiniti sigurnijim", navodi se u priopćenju  u kojemu Centar posebno navodi licemjerje države prema siromaštvu i najugroženijim članovima društva.

Argument im je i 12 mjeseci primanja plaće za dužnosnike i saborske zastupnike nakon prestanka status, dok za majke njegovateljice teško bolesne djece nije osigurana naknada primanja niti jedan dan nakon što im dijete umre. Smeta ih i dodatno povećanje mirovina i drugih prihoda onima koji ratišta nisu ni vidjeli, dok mnogi branitelji s ratnim putem žive u riziku od siromaštva, javlja Hina.   

Na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, Nezavisni hrvatski sindikati zatražili su značajno povećanje svih plaća u Hrvatskoj, uključujući i minimalnu, a za što, kažu, "uvjeti postoje".

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.