19.12.2017. 9:47
0
Izdvojeno gotovo milion KM za isplatu poticaja malinarima
Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, odobrila isplatu sredstava poljoprivrednim proizvođačima na ime podrške za proizvodnju maline u iznosu 972.830 KM.

Podršku od 0,25 KM po kilogramu proizvedene maline ostvarilo je 2.617 poljoprivrednih proizvođača.

Rebalansom budžeta Zeničko-dobojskog kantona sredstva za poticaje poljoprivrednoj proizvodnji uvećana su sa 2,5 na 2,8 miliona KM, a uvećanje je omogućilo realizaciju svih zahtjeva koji su zaprimljeni za realizaciju poticaja poljoprivrednoj proizvodnji u 2017. godini.

Ministar Himzo Smajić je istakao je da Vlada ZDK na ovaj način  ispunila dogovor sa Udruženjem poljoprivrednih proizvođača, kao i da će sredstva opredijeljena za proizvodnju maline doprinijeti stabilizaciji prozvodnje malina na području Kantona i očuvanju liderske pozicije.

Preme podacima iz Registra poljoprivrednih gazdinstava, na području ZDK ima ukupno 3.500 proizvođača maline koji su zasadili više od  650 hektara ove kulture.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.