5.1.2018. 12:10
0
BiH potpisala novi kredit sa EBRD-om: Sada smo se zadužili 70 miliona eura za izgradnju dionica koridora VC
Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija države potpisao je ugovor o garanciji za kredit u vrijednosti od 70 miliona eura za izgradnju dionica koridora VC sa direktorom EBRD-a, Ianom Brownom u Sarajevu.

Sredstva ovog kredita bit će iskorištena za izgradnju dvije dionice autoceste i dvije petlje na Koridoru 5-C, te za ugovor o saglasnosti na uvećanje kredita u vrijednosti 10 miliona eura za izgradnju dionice Prnjavor – Doboj.

Bevanda je napomenuo da će ovaj iznos biti iskorišten za izgradnju Koridora VC u Republici Srpskoj.

- Osiguranim novcem stvorit će se uslovi za građevinsku operativu, nova zapošljavanja i ekonomski rast. Otvoren je put za aktiviranje ovih kreditnih sredstava. Kredit je na 15 godina, uz tri godine grace perioda. Moram se zahvaliti EBRD-u, gospodinu Brownu, timu u ministarstvu finansija kojeg vodi gospodin Krunić, Vladi RS i želim im uspješnu implementaciju sredstava – kaže Bevanda.

Kreditna sredstva za nastavak izgradnje na Koridoru 5-C omogućena su, podsjetimo, nakon što je u Parlamentu BiH nedavno usvojen set zakona o akcizama.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.