9.2.2018. 8:32
0
Ide još jedno zaduživanje: MMF će danas raspravljati o isplati druge tranše Proširenog aranžmana za BiH
Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ raspravljaće danas o isplati druge tranše Proširenog aranžmana za BiH.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je 7. februara u SAD-u sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ za BiH Nadimom Ilahijem uoči Izvršnog odbora MMF-a. 

Sagovornici su tokom sastanka ukazali na neophodnost očuvanja aranžmana s obzirom na njegovu povezanost sa reformskom agendom, a istovremeno i izazove koje nosi izborna godina. 

Cvijanovićeva je u ime Vlade Republike Srpske iskazala spremnost da se nastavi sa ispunjavanjem uslova definisanih pismom namjere i izrazila očekivanja da će se na isti način ponašati ostali nivoi vlasti u BiH. 

"Može se očekivati da će nakon zasjedanja Izvršnog odbora MMF-a, BiH biti isplaćena tranša u iznosu od 145 miliona KM od čega 50 miliona za Republiku Srpsku", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. 

(Srna / Haris Ahbabović)

BiHMMF
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.