28.2.2018. 17:36
0
Udruženje poslodavaca FBiH se povlači iz Općeg kolektivnog ugovora
Udruženje poslodavaca FBiH odlučilo je na današnjoj sjednici Upravnog odbora koja je održana u Sarajevu da se povlače iz Općeg kolektivnog ugovora za teritoriju FBiH.

Predsjednik UPFBiH Adnan Smailbegović izjavio je da su novim dopunama Zakona o radu odredbe Općeg kolektivnog ugovora unesene u Zakon i da smatraju da time prestaje potreba za OKU.

- Obavili smo razgovore i sa sindikatima koji su također manje-više shvatili da je situacija takva - rekao je Smailbegović i dodao da će se više fokusirati na granske kolektivne ugovore.

Naveo je da je već potpisano pet granskih kolektivnih ugovora i da su u toku pregovori o zaključivanju još četiri ili pet.

Smailbegović je istakao da je Upravni odbor odlučio da se u narednom periodu više posvete zakonima koji su bitni za poslodavce, te da će svoje inicijative vezane za te zakone dostaviti Vladi FBiH kroz Ekonomsko-socijalno vijeće ili na drugi način.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.