20.6.2018. 22:40
0
Šta smjeraju Ford i VW?
Konkurentske automobilske kompanije Ford i Volkswagen pregovaraju o zajedničkom razvijanju nekih modela komercijalnih vozila.

Kako mediji prenose, razgovori o strateškom partnerstvu su još u ranoj fazi, a cilj je jačanje konkurentnosti.

U zajedničkim izjavama predstavnika dvije kompanije navodi se da je razmatrano nekoliko zajedničkih projekata. Ističe se međutim, da saradnja ne bi uključivala zamjenu akcija ili bilo kakve sporazume o vlasničkom povezivanju.

Na pitanje o konkretnom pitanju saradnje, portparolka Forda je rekla da je prerano za komentarisanje takvih detalja, prenosi CDM.

Treba napomenuti svakako da nije novina sklapanje savezništva proizvođača automobila s ciljem objedinjavanja i smanjivanja troškova i razvijanja novih tehnologija.

(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.