28.6.2018. 14:23
0
Isplata penzija za mjesec juni počinje 5. jula
Isplata penzija za mjesec juni počet će u četvrtak 5. jula 2018. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO, održanoj u Konjicu 28.06.2018. godine.

Najniža penzija za mjesec juni iznosi 348,06 KM, zajamčena 450,12 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174,48 KM.

- Nastavlja se trend povećane naplate prihoda od doprinosa te će i ovaj mjesec biti prikupljeno više sredstava nego je potrebno za mjesečnu isplatu penzija. Time se nastavlja smanjivanje akumuliranog deficita te će potreba za korištenje sredstava revolving kredita za isplatu penzija biti manja - saopćeno je iz Zavoda PIO/MIO FBiH.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za mjesec juni, s uračunatim troškovima, iznose oko 177 miliona KM.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.