4.12.2018. 18:22
0
Crna statistika za Srebrenicu: Trenutno nezaposleno 1.775 osoba
FOTO: Source.ba / Arhiva
Prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje Srebrenica, trenutno je 1.775 osoba koje aktivno traže zaposlenje i koje su prijavljene na evidenciju zbog ostvarivanja nekih drugih prava.

- Ukupan broj nezaposlenih lica trenutno je 1.775, a od toga 1.256 koja aktivno traže zaposlenje. Nezaposlenih je 469 NK radnika, PK 33, KV 325, SS 319, VKV 3, VŠS 18, VSS 80 i osam mastera. U novembru je zaposleno 31 lice, a prijavilo se 28 novih - kazao je za Fenu šef Zavoda za zapošljavanje Srebrenica Veljko Petrović.

Prema njegovim riječima posao najduže čekaju nekvalifikovani radnici, a najbrže do posla dolaze KV vozači, varioci i bravari.

- Kada su u pitanju nezaposlene osobe s visokom stručnom spremom, njih je na evidenciji 80, i svi su uradili pripravnički staž. Uglavnom njihova zanimanja su diplomirani ekonomisti i pravnici - potcrtao je Petrović.

Osobe koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Srebrenica ostvaruju prava na zdravstvenu zaštitu, obuku za prekvalifikaciju, kao i druga prava.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.