7.11.2019. 22:00
0
Pentagon tvrdi da prihodi od sirijske nafte idu SDF-u, a ne SAD-u
FOTO: Ilustracija
Pentagon je saopćio u četvrtak da prihodi s naftnih polja na sjeveroistoku Sirije idu snagama koje imaju američku podršku, ali ne i samim Sjedinjenim Državama.

- Prihodi od prodaje te nafte ne idu SAD-u, oni idu SDF-u - izjavio je novinarima portparol Pentagona Jonathan Hoffman, koristeći akronim za Sirijske demokratske snage pod kurdskim vodstvom.

Hoffman je dodao kako Sjedinjene Države očekuju od Turske da utvrdi odgovornost svih snaga koje uživaju tursku podršku i koje su počinile navodne ratne zločine na sjeveroistoku Sirije, prenosi Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.