21.12.2019. 10:28
0
Rusija i Ukrajina finaliziraju ugovor o tranzitu gasa u Evropu
Ukrajinski i ruski zvaničnici saopćili su u subotu da se završni detalji razrađuju u ugovoru kojim bi se nastavila isporuka ruskog gasa prema evropskim tržištima preko ukrajinske teritorije.

Trenutni ugovor o slanju gasa u Evropu preko Ukrajine ističe krajem godine i pojačale su se brige da bi novi ugovor prekinuo dotok gasa dok se zima primiče.  

Ukrajinska predsjednička administracija saopćila je da će detalji ugovora biti objavljeni tokom dana. Zamjenik ruskog premijera Dmitrij Kozak kazao je kako se očekuje da će ugovor biti potpisan do kraja godine, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.