13.3.2020. 11:56
0
Poslodavci u FBiH traže od vlasti sufinasiranje plata i doprinosa, ali i odgađanje vraćanja rata kredita bankama
U Privrednoj komori FBiH danas je održan sastanak predstavnika Udruženja poslodavaca Federacije BiH (UPFBiH), komore, te industrijskih grana koje su pogođene koronavirusom.

Piše: Haris Ahbabović

Raspravljalo se o mjerama koje bi se trebale poduzeti u slučaju ozbiljnije stanje kada je u pitanju širenje ovog virusa.

"Hoteli su popunjeni sa samo 10 posto, situacija s Italijom dodatno ugrožava neke sektore jer su poremećeni lanci snabdijevanja robom. Imamo najavu da Njemačka uvozi restriktivne mjere, a naša privreda je jako ovisna o njima. Teret krize mora podijeliti cijelo društvo, ne samo realni sektor", rekao je danas Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH.

"Svjetska banka i MFF su ponudili neka sredstva, a smatramo da je potrebno sufinansirati plate radnicima, doprinose", izjavio je i dodao je kako je neophodno izvršiti i prolongiranje za jedan period vraćanja kredita bankama kako poslovnih subjekata, tako i uposlenika.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.