7.12.2020. 18:10
0
Britanija vjeruje u nastavak pregovora i postizanje trgovinskog sporazuma
Britanija će nastaviti pregovarati s Evropskom unijom o trgovinskom sporazumu nakon Brexita sve dok dvije strane imaju vremena na raspologanju i London vjeruje da je sporazum moguć, izjavio je u ponedjeljak portparol premijera Borisa Johnsona.

Dok su trgovinski pregovori ušli u završnu fazu, portparol je ponovo odbacio produženje prelaznog perioda do kraja ove godine kako bi se omogućilo da pregovori uđu i u 2021.

- Vremena je veoma malo, ali smo spremni da nastavimo pregovore sve dok bude vremena na raspolaganju, ukoliko smatramo je sporazum moguć. To ostaje naša pozicija, tako da će naši timovi danas nastaviti s pregovorima - izjavio je portparol novinarima.

- Premijer će kasnije održati telefonski razgovor s (predsjednicom Evropske komisije) Ursulom von der Leyen - kazao je on, prenosi Reuters.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.