9.6.2021. 10:23
0
TIKA će pomoći zapošljavanje boračke populacije u Kantonu Sarajevo
Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović i koordinator Turske razvojne agencije – TIKA za Bosnu i Hercegovinu Muhammed Ünal razgovarali su o modalitetima dodatne podrške za osnaživanje boračke populacije u Kantonu Sarajevo.

Ovom prilikom, bilo riječi o podršci funkcioniranju boračkih zadruga, zapošljavanja boračke populacije, te njihove prekvalifikacije i dokvalifikacije.

Obrazloženo je i kako bi konkretna podrška bila usmjerena na boračke zadruge upravo s ciljem zadržavanja trenutno uposlenih pripadnika boračke populacije u njima.

„Aktivirali bi se i drugi programi upošljavanja ove ranjive kategorije stanovništva, bila bi s istim cilj omogućena i njihova prekvalifikacija i dokvalifikacija, naravno, prilagođena aktuelnim potrebama tržišta rada u našem kantonu“, istakao je nakon sastanka ministar Osmanović.

Koordinator Ünal je iskazao spremnost TIKE da podrži sve predložene modalitete podrške, s tim da bi se njihovi načini i detalji usaglasili i precizirali na narednim susretima.

(Patria)

TIKA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.