24.7.2021. 22:08
0
"Kakve veze Nikola Tesla ima sa Hrvatima? Njegova porodica je ubijana samo zato jer su bili Srbi!"
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je komentarisao i to što Hrvatska vlast hoće da stavi lik Nikole Tesle na kovanice valute euro.

Podsjećanja radi, Hrvati Teslu svojataju kao svog naučnika, jer je rođen i odrastao u Hrvatskoj, dok ga Srbi svojataju kao svog, jer je porijeklom Srbin.

- Kakve veze Nikola Tesla ima sa Hrvatskom. To što je rođen u Smiljanu Gospiću ne znači ništa. Srbija može da bude vezana za Teslu. On se ponosio time što je Srbin. Ponosio se svojim srpskim rodom, a mi smo ovde izmišljali priču o tome kog je porijekla Tesla zbog bratsva i jedinstva. Nikola Tesla je srpskog porijekla, od oca i majke koji su Srbi, njegova porodica je ubijana zato što je bila srpskog roda - rekao je Vučić.

(H. Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.