22.11.2021. 12:47
0
Članice delegacije PSBiH na sastanku Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice
Članice Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnom plenumu Energetske zajednice Snježana Novaković - Bursać i Marina Pendeš učestvovat će na sastanku Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice, koji će 23. novembra biti održan u Beogradu.

Na sastanku Parlamentarnog plenuma, koji se održava uoči sjednice Ministarskog savjeta Energetske zajednice, bit će razmotren dokument pod nazivom "Plan puta za dekarbonizaciju Energetske zajednice 2021. – 2027."

Parlamentarci iz zemalja članica Energetske zajednice u okviru Plenuma učestvovat će i u radu okruglog stola posvećenog cijenama ugljenika i mehanizmu za granično prilagođavanje emisije ugljenika, o čemu će govoriti predstavnici Evropske komisije, Evropskog parlamenta i Sekretarijata Energetske zajednice.

U ime Republike Srbije, koja ove godine predsjedava Energetskom zajednicom, učesnike sastanka pozdravit će predsjednik Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije Veroljub Arsić.

Učesnicima će se, kako je predviđeno, obratiti i predsjednik Odbora za industriju, istraživanje i energetiku Evropskog parlamenta Cristian-Silviu Buşoi, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.