31.5.2023. 19:30
0
Raiffeisen banka aktivno radi na stvaranju dugoročne dodatne vrijednosti za društvo
Jedan od stubova Raiffeisen strategije održivosti jeste biti odgovoran bankar čiji je cilj stvaranje dugoročne dodatne vrijednosti za društvo. Pored finansijskih rezultata, mjerilo poslovnog uspjeha banke su društvena odgovornost te djelovanje na području ESG-a.

ESG predstavlja set kriterija koje kompanije i investitori koriste za ocjenu nivoa održivosti i etičnosti svojih aktivnosti i investicija. 

Glavna pitanja u okviru ESG koncepta su kako kompanija utiče na životnu sredinu i koje su mogućnosti za ublažavanje rizika tog uticaja.

Raiffeisen banka Bosne i Hercegovine, aktivno sudjeluje u izradi godišnjeg Izvještaja o upravljanju održivošću RBI grupacije koji ima za cilj informisanje javnosti o ciljevima održivosti grupacije kao i postignućima u oblasti ESG-a.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.