5.3.2024. 13:16
0
Kompanija iz Sarajeva na listi najbrže rastućih firmi u Evropi
Jedna kompanija iz Bosne i Hercegovine našla se na listi hiljadu najbrže rastućih evropskih firmi.

Sarajevska IT & Software kompanija Ministry of Programming našla se na novoj listi koju svake godine stastavljaju prestižni list Financial Times i Statista, piše BiznisInfo.ba.

Naša kompanija, koja je osnovana 2015. godine, plasirana je na 843 mjesto. To možda ne izgleda visoko, ali ako se uzme u obzir da je riječ o listi koja obuhvata cijelu Evropu, onda je jasno o kakvom se uspjehu radi.

– Ovogodišnja ljestvica najbrže rastućih evropskih firmi FT-Statista odražava promjene u korporativnom bogatstvu dok su poduzeća pokušavaju oporaviti od utjecaja Covida-19 – naveli su iz FT-a.

Povratak rastu nakon pandemije ometen je visokom inflacijom i padom troškova života, te energetskom krizom potaknutom ratom u Ukrajini. Iako su se mnoge firme borile ili nisu uspjele preživjeti, druge su pokazale otpornost i uspjele napredovati.

Poredak FT 1000, sastavljen u saradnji s njemačkom istraživačkom firmom Statista, prikazuje one evropske firme koje su najbrže rasle suočene sa svim tim izazovima.

Navedeni su prema najvišoj složenoj godišnjoj stopi rasta (CAGR) prihoda u razdoblju od 2019. do 2022. Ove godine za uključivanje je potrebna minimalna prosječna stopa rasta od 36,3 posto.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.