6.3.2024. 10:58
0
Bitcoin dostigao najveću vrijednost svih vremena
Cijena Bitcoina dostigla je najvišu vrijednost svih vremena od 69.000 dolara pod uticajem rastućeg interesovanja investitora za ovu digitalnu valutu.

Ovim je nadmašen prethodni maksimum iz novembra 2021. godine, kada je Bitcoin vrijednio neznatno ispod ovog nivoa.

Rast je uslijedio nakon što je kriptovaluti prošlog mjeseca dato zeleno svjetlo za korištenje u uobičajenim investicionim proizvodima u SAD.

Američka komisija za hartije od vrijednosti nevoljno je početkom januara odobrila rad prvim Bitcoin fondovima na berzi.

Američki regulator i dalje je skeptičan u vezi sa kriptovalutama, a u odluci je navedeno da Bitcoin "nije odobren niti podržan", prenijela je agencija PA medija.

Trgovanje Bitcoinom sa regularnih berzanskih naloga dovelo je do priliva značajnog investicionog kapitala u fondove ove kriptovalute.

(Ajdin B.)

Bitcoin
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.