18.5.2024. 12:21
0
Binas će do kraja godine zaposliti 300 novih radnika
Ministar odbrane BiH Zukan Helez izjavio je jučer u Bugojnu da će tamošnja fabrika Binas zahvaljujući novim ugovorima potpisanim s Indijom do kraja godine zaposliti još najmanje 300 novih radnika.

Naveo je da mu je posebno drago što se u tom preduzeću usvajaju nove tehnologije poput razvoja upaljača za male rakete za dronove.

- Namjenska industrija BiH je u većinskom državnom vlasništvu i tako će ostati zauvijek a drago mi je da su i Amerikanci ušli u vlasništvo ali će ostati manjinski vlasnici - poručio je Helez.

Medijske napise o tome kako 90 posto proizvodnje Binasa ide za potrebe Izraela nazvao je zlonamjernim glupostima.

Helez je podsjetio da je prije dvije godine Binas bio pred stečajem i da je dio tehnologije bio prebačen u PRETIS a dio u Bratunac, što je predstavljalo pokušaj SDA i nekih koji su sada u zatvoru da unište Binas.

Dodao je da se dolaskom Trojke na vlast situacija promijenila i danas je Binas uspješna priča, za što je najviše zaslužna nova uprava.

Direktor Binasa Abaz Mandžuka precizirao je da trenutno imaju potpisane ugovore u vrijednosti oko 100 miliona KM od čega u ovoj godini planiraju realizovati oko 50 miliona, ili duplo više od prošlogodišnjih 25 miliona KM.

Rekao je da trenutno zapošljavaju 420 radnika i ukoliko sve bude teklo po planu do kraja godine bi trebala biti uvedena još jedna smjena te bi uz dodatna zapošljavanja mogli dobiti "još jedan Binas".

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.