8.6.2023. 15:54
5
Lijepa Crnogorka Marijana Cecilia (Nisa) velika je podrška suprugu Anelu: "Prešla sam na islam zbog sebe, ne samo zbog ljubavi"
FOTO: Društvene mreže
Marijana Cecilia Ahmedhodžić, supruga bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića, odlučila je da promijeni vjeru i da pređe na islam, pa je pored velike suprugove popularnosti i onda došla u žižu bh. javnosti. To je i uradila prije tri dana gdje je poslije akšam-namaza u sarajevskoj Istiklal džamiji izgovorila šehadet.

Velika podrška suprugu 

Kako je objavljeno na društvenim mrežama, Marijana je izabrala islamsko ime Nisa, a šehadet je izgovorila pred imamom Istiklal džamije Edin-ef. Hamzakadićem i u prisustvu svog supruga Anela Ahmedhodžića, nogometnog reprezentativca BiH i člana engleskog premijerligaša Sheffield Uniteda.



Crnogorka, odakle je porijeklom, krštena je po rođenju, ranije je otkrila da želi da pređe na islam i da to neće učiniti samo zbog svog supruga Anela, inače jednog od najvažnijih reprezentativaca BiH i nogometaša Sheffield Uniteda. Lijepa Crnogorka je živjela u Danskoj, a u julu 2022. godine šerijatski se vjenčala sa Anelom u švedskom Malmeu.

"Odlučila sam da pređem na islam, ne samo zbog ljubavi prema Anelu. Najveći razlog je taj što je islam lijepa i tačna vjera. To sam učinila zbog sebe, da živim na najbolji mogući način. I to je dovoljno reći o ovoj temi", za Avaz je kazala Marijana.

Anel i Marijana nedavno su dobili sina kojem su dali ime Isak. On je razlog što je par posljednjih dana u Sarajevu, gdje traže pasoš za sina.

Na fotografijama sa društvenih mreža se može vidjeti da blistaju od sreće kada su zajedno i da žive jedan jako lijep i sretan život.

Anel je u intervjuu za SportSport.ba priznao da mu je ovo bila najbolja godina u životu.

"Ja bih rekao da jeste. Puno toga se desilo u roku od jedne godine. Kad razmišljam samo o tome puni mi se glava. Ali bilo je i teških momenata i ove godine. Kada se supruga porađala spavao sam u bolnici, čak i prije utakmice. Patili smo se, nismo znali kada će roditi. Imali smo mnogo važnih utakmica za plasman u Premier ligui u FA Cupu. Morao sam spavati u bolnici jer nisam znao kada će roditi i zbog toga je bilo veoma teško mentalno, ali ja sam jednostavan. Uzmem dan po dan, pa šta se desi, desi se. Ako bih razmišljao previše onda bi mi pukla glava. Zahvalan sam što imam dobru ženu da mi pomaže u tim stvarima. Uvijek je tu kada se malo nerviram ili ako sam malo razočaran, tužan. Uvijek je tu i pomaže mi u svemu tome."

Voli skupe krpice  

Po objavama na društvenim mrežama, lijepa Crnogorka voli markirane krpice. Time se često i pohvali na instagramu. 


Brendovi poput Louis Vuitton, Dior, Balenciaga i Chanel samo su neki od njenih omiljenih, a njihove torbice i odjeća vrijede i po stotine hiljada eura.

Anel Ahmedhodžić najskuplji bh. nogometaš, odlična godina iza njega 

Anel Ahmedhodžić rođen je 26. marta 1999. godine u Malmeu, gdje je i počeo karijeru. Prije Sheffielda igrao je za Malmo, kratko i za danski Hobro, a nastupao je i za engleski Nottingham Forest i francuski Bordeaux.

Ove sezone je sa Sheffield Unitedom izborio plasman u najjaču ligu svijeta, a u borbi za Premier ligu tokom cijele sezone bilježio je zapažene rezultate tako da je izabran u zvanični tim sezone Championshipa, ali je dobio i nagradu navijača Sheffield Uniteda za najboljeg nogometaša sezone.

Sve to se odrazilo na njegovu cijenu pa tako Ahmedhodžić od prije nekoliko dana, prema podacima Transfermarkta, vrijedi čak 20 miliona eura i najskuplji je bh. nogometaš.

(Piše: Erna Hadžić) 

 
5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.