19.1.2016. 11:48
0
Supruga Willa Smitha i režiser Spike Lee bojkotuju Oscar jer nijedan afroamerički glumac nije nominovan za nagradu
Redatelj Spike Lee i glumica Jada Pinkett Smith objavili su u ponedjeljak da će bojkotirati dodjelu Oscara u veljači jer nijedan afroamerički glumac nije nominiran za nagradu.

Drugu godinu zaredom crnih glumaca nema među nominiranima ni u jednoj kategoriji. 

"Kako je moguće da su drugu godinu uzastopno svih 20 nominiranih u glumačkim kategorijama bijelci?  A da uopće ne ulazimo u druge kategorije", rekao je slavni redatelj. "Četrdeset glumaca u dvije godine i nijednog afroameričkog. Mi ne znamo glumiti?". 

Ljutiti redatelj ovogodišnjeg je Oscara nazvao "ljubičicom bijelom". 

Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti (AMPAS) priznaje da postoji problem. Njezina predsjednica Cheryl Boone Isaacs kaže da je AMPAS unio neke promjene kako bi potaknuo raznolikost. "Nažalost, promjene ne dolaze onako brzo kako bismo htjeli. Moramo učiniti više", rekla je. Isaacs, koja je afroamerikanka, rekla je da joj je srce slomljeno i da je frustirana time što ove godine nema raznolikosti među nominiranima.

Pinkett Smith, supruga Willa Smitha, također će bojkotirati dodjelu 28. veljače u Los Angelesu. "Moramo se zauzeti sami za sebe, pokazati našu snagu. Ne možemo prositi ili moliti da nas priznaju, to ruši dostojanstvo", poručila je. 

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.