5.2.2016. 16:39
0
Počelo snimanje domaće igrane serije u kojoj glume Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Bojana Gregorić, Vanesa Glođo, Saša Petrović i dr.
Snimanje prvih epizoda domaće igrane serije "Dobrodošli u Orient Expess", u realizaciji producentske kuće Depo i Pink BH, počelo je jučer u Sarajevu.

Serija se radi prema ideji i konceptu redatelja i producenta Jasmina Durakovića, scenarij potpisuje Dževad Hadžić, a oko sebe okuplja atraktivnu glumačku ekipu iz BiH i regije. 

Među glavnim protagonistima su Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Bojana Gregorić, Vanesa Glođo, Ivo Gregurević, Saša Petrović, Haris Burina i brojni drugi.

Redatelj serije Jasmin Duraković istakao je na konferenciji za novinare u Sarajevu da je u BiH jako teško snimati igranu produkciju, ali da je bh. građanima itekako potreban humor da bi prebrodili  ekonomsku krizu i svakodnevnicu.

Također je dodao da serija okuplja ogroman tim profesionalaca koji imaju bogato iskustvo u radu ove vrste.

- Snimanje serije je skupo, ali ako dobro odradite posao, onda je to isplativo - poručio je Duraković.

Glumac Emir Hadžihafizbegović kazao je da se radi o dobro okupljenoj energiji te da ga raduje što će konačno moći raditi s poznatim bh. glumcem Mirvadom Kurićem.

- Nadam se da ćemo napraviti kvalitetnu stvar, jer je divno raditi s ljudima koji imaju ovako bogato iskustvo, ali i s onima koji tek uče ovaj posao - zaključio je.

Glumac Mirvad Kurić također je zahvalio kolegama koji su pridonijeli da atmosfera na setu bude jako vesela.

Serija se na humorističan način bavi svakodnevnicom u Sarajevu i BiH, a događa se u jednom hotelu koji pokušava da nađe svoju priču u tranzicijskom novom vremenu.

TV premijera i prikazivanje serije na Pink BiH planirano je od 1. aprila, dok će prije televizijske premijere uslijediti digitalno prikazivanje serije putem Depo Zone.

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.