14.2.2016. 22:33
0
"Povratniku" dvostruka nagrada BAFTA-e u Londonu: Inarritu najbolji režiser, DiCaprio najbolji glumac
Na večeras održanoj dodjeli nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA) Alejandro Gonzalez Inarritu ponio je titulu najboljeg režisera za njegov posljednji film "The Revenant" (Povratnik), dok je za ulogu u ovom filmu Leonardo DiCaprio nagrađen titulom najboljeg glumca, javlja Anadolu Agency (AA).

Uz njega su, za najboljeg glumca, bili nominovani Bryan Cranston za "Trumbo", Eddie Redmayne iz filma "Dankinja", Matt Damon iz "Marsovca" i Michael Fassbender za ulogu u drami "Steve Jobs".

Nagradu za najbolju glumicu ponijela je Brie Larson za ulogu u filmu "Room".

Početkom godine je na 73. ceremoniji dodjele nagrade Zlatni globus 2016. u Los Angelesu film "The Revenant" odnio titulu najboljeg filma gdje je osvojio trostruku nagradu i to za najbolju dramu, najboljeg reditelja i najboljeg glumca.

Kritičari vjeruju kako će ovaj film osvojiti i najveću svjetsku filmsku nagradu Oscar.

(Anadolu Agency)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.