3.6.2016. 8:55
0
Projekcija filma o prevenciji vršnjačkog nasilja u sklopu 3. Kids festivala
U subotu 4. juna u od 14 do 17 sati, Udruženje za razvoj društva Kap održat će tri projekcije filma o prevenciji vršnjačkog nasilja "Stop nasilju u školama- Ti nisi sam/sama", kao i tri radionice o istoj temi.

Projekcije filma i radinice biće održane u sklopu 3. Kids festivala, u maloj kino sali Doma Armije. Ulaz je slobodan za sve posjetioce.

Ovim putem pozivamo djecu uzrasta iznad 10 godina da prisustvuju ovom programu, kako bi bolje razumjeli na koji način rješavati situacije nekonfliktnim putem i kako reagovati u slučaju da postanu žrtve nasilja u školama.

Podsjećamo, Udruženja za razvoj društva "Kap" provodi cjelogodišnji projekat edukacije i promocije kulture dijaloga u školama i rješavanja konfliktnih situacija nenasilnim putem, s ciljem prevencije vršnjačkog nasilja.

Prema dostupnim istraživanjima, čak oko 43% djece u osnovnim školama u BiH iskusi neku vrstu vršnjačkog nasilja, a istu vrstu iskustva ima 29% učenika srednjih škola.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.