1.3.2017. 14:39
0
Film kao lična karta na koju čeka punih 21 godinu
Filmsko djelo irskog režisera bosanskog porijekla Mirsada Ademovića je priča smještena u 60 godina života čovjeka koji je nekada imao sve, borio se za BiH i 21 godinu kao beskućnik borio se za svoja temeljna ljudska prava, prije svega prava da živi kao čovjek.

Premijera filma „Identitet“ održana je u Gazi Husrev Begovoj Biblioteci u Sarajevu 17 februara 2017., a 7 dana kasnije i promocija u Cazinu. Film je ozvaničio ulaznu kartu za ostvarivanje svojih prava čovjeka koji je punih 21 godinu proveo u nehumanim uslovima u šupi sela Žeželovo kod Kiseljaka. 

Film „Identitet“ je u produkcijskom stilu observativno – konstruktivne istinite priče puna drame, opomena, pouka i poruka te je od strane ministarstva za Boračka pitanja Federacije BiH nominovan za priču godine. 

Tijekom premijere u Sarajevu kao i promocije u Cazinu,, publika je emotivno prihvatila ostvarenje režisera Ademovića koji je u svom filmu iskreno tražio što bolja rješenja za suočavanje s izazovima i problemima u svim segmentima bh. društvenoga života. 

Režiser Ademović je u konceptu filmske priče prikazao da je konačno došlo vrijeme da se pojedinci u Bosni i Hrcegovini prizemlje, da se suoče s društvenom stvarnošću, s vlastitim, često nedopustivim i nepodnošljivim slabostima i nedoraslostima. Da budu blagotvorni, da se otrijezne te shvate i provode politiku kao stvarno služenje općemu dobru, a dobro će biti kada dođe čas triježnjenja – poruka je filma „Identitet“.

(Merima Druškić)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.