9.4.2017. 15:30
0
Večeras dodjela "MTV Movie & TV Awards"
Nakon 25 godina, legendarne MTV filmske nagrade prerasle su u “MTV Movie & TV Awards” - ulitamtivnu proslavu i veličanje najboljih ostvarenja iz svijeta filma i serija.


Dodjela će biti održana večeras u Shrine Auditorium dvorani u Los Angelesu, a voditelj će biti glumac i komičar Adam Devine.

Horor film „Get Out“ našao se na vrhu spiska nominovanih sa šest nominacija, uključujući i one za film godine, najvećeg zlikovca i najbolju borbu protiv sistema. Zvijezda ovog filma, David Kaluuya, osvojio je svoju prvu veliku nominaciju za najboljeg glumca u filmu, sljedeću generaciju i najbolji par sa Lil Rel Howery.

„Get Out“ po broju nominacija prate igrana adaptacija animiranog Diznijevog klasika „Ljepotica i zvijer“ i SF serija „Stranger Things“ sa četiri nominacije, slijede ih „Atlanta“, „Game of Thrones,” „Hidden Figures“, „Logan“, „Moonlight“ i „This Is Us“, svaki sa po tri nominacije. 

Ove godine nominacije su doživjele zanimljive transformacije, pa uz tradicionalne kategorije (za najbolji poljubac, najvećeg heroja i zlikovca...) MTV je unio novine spajajući u određenim kategorijama film i serije, izjednačavajući tako filmsku i sve značajniju TV produkciju.

Uz to, kategorija najbolja borba od sada će biti najbolja borba protiv sistema i oslikavaće rastući aktivizam MTV publike i okupljanje oko brojnih društvenih problema. Tu je i nova kategorija, najbolja američka priča, u kojoj će ubuduće trijumfovati filmovi koji slave različitosti i otvorenost prema različitostima. Kategorija Tearjerker rezervisana je za filmove za koje se publika najjače emotivno vezala, a tu su i nove kategorije poput najbolji voditelj, najbolje rijaliti takmičenje, sljedeća generacija i mnoge druge, saopćeno je iz MTV-ja.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.