19.4.2017. 14:25
0
Colossal- film o velikim čudovištima i malim užitcima
U ovoj znanstveno-fantastičnoj komediji koju je napisao i režirao Španjolac Nacho Vigalondo, Anne Hathaway glumi često pijanu ženu koja, dok se oporavlja od čestih mamurluka, otkriva da može svojim tijelom kontrolirati čudovište vanzemaljskog izgleda koje gazi duž cijele Južne Koreje.

Colossal je osvježavajuće drukčiji film o čudovištu, a u isto vrijeme donosi pametan i pravovremen stav o nasilju, zlostavljanju u obitelji i toksičnoj muškosti. Tako bizaran i neočekivan, tako samouvjeren i hrabar u svojoj namjeri.
 
Upravo je originalno poigravanje žanrom ono što Colossal čini tako pametnim filmom – vrlo je malo vjerovatno da ste ikada prije vidjeli nešto takvo.
 
Korištenje koncepta filma o čudovištu da bi se istaknuli ružniji tragovi rodne politike u našem naizgled progresivnom društvu, maštovit je način raspravljanja o pitanjima bez zastrašivanja ikoga. Nekako nam se prišulja i prije nego što se saberemo, nađemo se u filmu mnogo drukčijem od onog koji smo počeli gledati ali u pozitivnom smislu.
 
Colossal je savršena ravnoteža vjerodostojnog realizma i izravne fantastike, uznemirujući i ludo maštovit film.

Jedna od najneobičnijih i najmaštovitijih priča kakvu dugo nismo vidjeli stiže u BiH kina 20.aprila.
 

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.