11.5.2017. 9:35
0
Sopranosi su pogodili: Mafija koristi “dupli kovčeg”
Scenaristi i producenti se nisu mogli sami sjetiti nekih “caka”, već je očito da im je za njih rekao neko iznutra.

Frank DiMatteo, autor knjige “The President Street Boys: Growing Up Mafia”, bio je bliski suradnik mafijaške porodice Gallo iz Brooklyna. Za njih je obavljao brojne poslove i vrlo dobro zna kako “la familia” funkcionira. On objašnjava što su to Sopranosi pogodili o stvarnom životu mafijaša, piše “Express“.
 
Mislim da su Sopranosi bili doista tačni. Iste svađe, način zarađivanja novca, međusobna zafrkavanja i odnosi – objašnjava DiMatteo.


Krijumčarenje tijela

U seriji Sopranos prikazana je fora tzv. duplog kovčega, u kojem se mafija potajice rješavala tijela. To su činili tako da bi dno kovčega bilo lažno i u njega bi stavljali svoju žrtvu, dok bi čovjek koji je umro od prirodnih uzroka bio postavljen u vidljiv dio kovčega.

– To je mafija doista i radila u New Jerseyu, a producentu serije Davidu Chaseu je to neko iznutra morao reći – kaže DiMatteo.

On pretpostavlja kako je izvor takvih informacija bio bivši član mafije ili bivši doušnik, jer je očito da im je neko pomagao s pisanjem scenarija.

– Moj favorit u odličnom prikazu mafije je film Mean Streets (Ulice zla) Martina Scorsesea, koji otkriva kakvi su stvarno mafijaši, odnosno kakvi su bili 70-ih godina.

Dodaje kako je današnja mafija puno drugačija od one kakva je bila nekoć.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.