23.5.2017. 22:50
0
U nekadašnjem kinu Igman ponovo će se prikazivati filmovi
Općina Ilidža kupila je kino projektor u vrijednosti 124.875, 47 KM, koji će biti instaliran u objektu bivšeg kina Igman, ulica Hrasnička cesta 8. Sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza u vezi s korištenjem sistema kino projekcije potpisali su načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić i direktor Javne ustanove Kulturno-sportski i rekreacioni centar Ilidža Sead Kulović.

- Nadam se da će nekadašnje kino postati ponovo mjesto susreta ljubitelja filma. Posjetioci će uživati u projekcijama najnovijih filmskih ostvarenja, a posebnu pažnju trebalo bi posvetiti dječijim filmovima. Nadam se da će ova pozitivna novina na Ilidži dobiti simpatije Ilidžanaca koji će dolaziti i uživati. Prostor kina koristit će se i dalje za organizaciju kulturno-zabavnih i umjetničkih sadržaja - rekao je načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić.

- Zahvaljujemo se Općini i načelniku koji su imali razumijevanja i obezbijedili novčana sredstva za ovu opremu. JU KSiRC organizirat će se komercijalne projekcije po cjenovniku koji će donijeti Upravni odbor JU  KSiRC, uz saglasnost načelnika istovremeno poštivajući sve zakone kojim se reguliše ova oblast - izjavio je direktor Kulović.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.