13.10.2017. 22:45
0
Glumci Igre prijestolja ne dobijaju scenario, već im diktiraju tekst
Glumačka ekipa popularne serije "Igra prijestolja" suočena je na snimanju posljednje, osme sezone sa do sada neviđenim mjerama zaštite scenarija glumcima se u svakoj scijeni diktira tekst koji treba da izgovore, red po red, preko takozvanih bubica.


Glumac Nikolaj Koster-Valdau koji u seriji tumači lik Džejmija Lenistera opisao je u skandinavskoj zabavnoj emisiji "Skavlan" izuzetno čvrste mjere korištene tokom snimanja prethodnih sezona kako bi se detalji priče držali u strogoj tajnosti, i naveo da glumci nikada ne vide scenario, prenosi Associated Press.

On je dodao da producenti ne žele ništa da prepuste slučaju kada je riječ o čuvanju scenarija daleko od očiju javnosti. Televizija HBO koja emituje "Igru prijestolja" ljetos je bila žrtva više hakerskih napada, povezanih s objavljivanjem epizoda serije na internetu prije njihove premijere.

Serija "Igra prijestolja" dobila je brojne nagrade, a zasnovana je na romanima Džordža R. R. Martina iz serijala "Pjesma leda i vatre". HBO još nije objavio kada će osma sezona biti emitovana, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.