4.11.2017. 22:30
0
U takmičarskom program festivala 'Prvi kadar' filmovi iz 20 država
Pod motom Pravi kadar, od 6. do 10. novembra u Istočnom Sarajevu, bit će održan 11. Međunarodni filmski festival "Prvi kadar". U zvaničnom takmičarskom programu takmičit će se 43 filma iz 20 država, koji će biti prikazani u pet festivalskih selekcija.

Moto festivala ističe visoku kvalitetu festivalske selekcije u izboru najboljih svjetskih i domaćih dokumentarnih i kratkih igranih filmova, ali i značaj festivala u predstavljanju pravih umjetničkih vrijednosti kroz prateći program i edukativni segment festivala.

Ove godine posebno je raznolik prateći program festivala, a za najmlađe (u okviru dječijeg programa pod nazivom "Kids fest") festival je također pripremio sadržajan program.

Namjera organizatora je, kroz program popularnih filmova domaće i strane produkcije, publiku vratiti filmu i kinu.

Otvaranje 11. Međunarodnog filmskog festivala "Prvi kadar" - Pravi kadar najavljeno je za ponedjeljak, 6. novembar projekcijom igranog filma "Kozje uši", reditelja Marka Kostića uz prisustvo glumice Gorice Popović i autorske ekipe filma.

Ove godine festival će ugostiti glumca i reditelja Lazara Ristovskog, uz promociju monografije i dokumentarnog filma o njemu.

Festival se održava u organizaciji Produkcije Prvi kadar, a između ostalog bit će organizirani i specijalni programi, edukativne projekcije, Večer laureata, U sjećanju na..., predavanja, promocija izdanja iz oblasti filma i izložba dokumentarne fotografije.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.