10.8.2018. 20:21
0
Zvanično počeo 24. po redu SFF: Na crvenom tepihu Dino Merlin, Saša Lošić, Danis Tanović, Severina, Goran Bogdan i drugi
Otvoren je crveni tepih 24. Sarajevo Film Festivala, uz prisustvo nekoliko stotina građana koji su se okupili na Trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Piše: Haris Ahbabović

Već tokom prve noći ovogodišnjeg izdanja SFF-a na tepihu su se pronašla brojna poznata domaća i regionalna imena iz svijeta filma, muzike, showbiza, sporta, ekonomije i politike.

Među prvima koji su prošetali crvenim tepihom su bh. muzičke zvijezde Dino Merlin i Saša Lošić Loša, manekenke Sarah Čerkez i Džejla Glavović,  Danis Tanović sa suprugom Majliz, glumac Goran Bogdan, Ademir Kenović sa suprugom Selmom, glumac Emir Hadžihafizbegović, te brojni drugi.

Čast da vodi otvaranje ovogodišnjeg festivala pripala je jednom od najznačajnih glumaca mlađe generacije Albanu Ukaju. Tom prilikom biće dodijeljene i nagrade Počasno Srce Sarajeva turskom reditelju Nuriju Bilge Ceylanu, kao i vlasniku i osnivaču ASA Prevent grupacije te osnivaču Fondacije Hastor Nijazu Hastoru.
 
Nakon ceremonije publika će biti u prilici pogledati film HLADNI RAT oskarovca Pawela Pawlikowskog, koji je za ovo ostvarenje nagrađen za najbolju režiju na nedavno završenom 71. Cannes Film Festivalu. Film će biti prikazan i u Ljetnom kinu Raiffeisen, s početkom u 21:00.

Foto: Dnevni Avaz

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.