14.8.2018. 21:07
1
Ella Dvornik "ukrala" pažnju na večerašnjem crvenom tepihu SFF-a
Poznata blogerka iz Hrvatske Ella Dvornik je u intrigantnoj kreaciji Matije Vuice "ukrala" pažnju na večerašnjem crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala.

Osim poznate blogerke tepihom su prošetale i druge poznate ličnosti poput Aleksanra Seksana, Sabine Ćudić, Ejupa Ganića, Albana Ukaja. 

Kada je riječ o filmskim projekcijama večeras je u Narodnom pozorištu Sarajevo priređena regionalna premijera filma "Teret". 

O filmu:

Vlada radi kao vozač kamiona tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. Nakon što je preuzeo posao da sa Kosova do Beograda preveze tajanstveni teret, Vlada kamionom prolazi kroz nepoznate krajeve i pokušava pronaći pravi put u ratom razorenoj zemlji. Zna da će se nakon što obavi posao morati vratiti kući i suočiti se sa posljedicama svojih djela, navodi se na oficijelnoj stranici Festivala www.sff.ba

Scenarij i režiju potpisuje Ognjen Glavonić, a montažu Jelena Maksimović. 

Direktor fotografije je Tatjana Krstevski. Producenti koji su radili na filmu su: Dragana Jovović, Stefan Ivančić, Ognjen Glavonić, Sophie Erbs .

Uloge: Leon Lučev, Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović, Ivan Lučev, Igor Benčina 

Film "Teret" je u konkurenciji za Srce Sarajeva za najbolji igrani film.


Lejla Trle 

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.